O experienta de neuitat – Weekend de bunastare holistica – Busteni, 5-6 octombrie 2013

Cu o luna in urma petreceam la Busteni doua zile de bunastare holistica alaturi de niste oameni minunati. Daca ar fi sa redau in doar cateva cuvinte ceea ce am trait in acele zile as spune: energie, dragoste de oameni, caldura sufleteasca, gandire pozitiva.01 Gasca 1
Nu stiu daca si tie ti se intampla acelasi lucru, dar eu, dupa o experienta cu foarte multa incarcatura emotionala, pur si simplu, raman fara cuvinte.  Revelatiile avute sau energia cu care m-am incarcat sunt atat de puternice incat simt nevoia de a ma inchide ca intr-o carapace si a le “consuma” tihnit, in linistea si in pacea mea interioara. Am simtit din plin acest lucru si dupa cele doua zile de weekend petrecute la Busteni. Chiar daca mi-a luat putin timp sa imi adun gandurile, iata ca astazi vin si iti impartasesc impresiile din acele zile frumoase de inceput de octombrie.
A fost o atmosfera incredibila! Ne-am adunat la Busteni din mai multe zone ale tarii: Iasi, Ramnicu Valcea, Cluj si Bucuresti. Parca ne cunosteam cu totii de cand lumea, chiar daca multi dintre noi ne-am intalnit in acel weekend pentru prima data.
Vremea a tinut cu noi, chiar daca ne trasese o sperietura cu o saptamana inainte. A fost senin,  cald si frumos iar vantul nici nu s-a simtit!???????????????????????????????
Vila in care ne-am cazat a fost situata in aproprierea raului Prahova, undeva catre Zamora. Locatia respectiva ne-a oferit peisaje de vis. 
Chiar daca am petrecut o mare parte a timpului in interior, ascultand temele sustinute de colegii si prietenii mei, sau preparand bucate magice impreuna cu Laurentiu care a venit tocmai de la Cluj si ne-a aratat ce inseamna sa pregatesti mesele cu sufletul, totusi aerul curat de munte ne-a scos din vila la plimbare. Mai mult de atat, prezentarea legata de importanta respiratiei s-a petrecut chiar afara in timpul unei plimbari tematice.
Iti voi povesti pe scurt ce am facut noi in acele zile si voi lasa mai mult imaginile sa vorbeasca de la sine.
Va fi vorba despre mancare buna si sanatoasa si imi cer scuze daca iti voi face pofta atunci cand vei privi bucatele preparate de noi. Deci daca nu ai servit masa de curand, da fuga la bucatarie, mananca ceva si vino inapoi ca sa vezi despre ce a fost vorba. Imi pare rau, dar nu pot vorbi despre bucate magice fara sa exemplific. Ar fi lipsit de sens!
Dupa ce ne-am strans cu totii sambata, pana la pranz, am povestit putin despre combinarea corecta a alimentelor.  Am invatat cand si cum mancam fructele si apoi am trecut la treaba. Si cu ce sa altceva puteam sa incepem decat cu o masa de fructe?04 Inghetata  Dar ce fructe! Laurentiu Parasca, invitatul nostru specialist in nutritie, ne-a preparat o inghetata de mere si banane asortata cu mar copt, nuca si scortisoara. O bunatate! 04 Inghetata de mar si banane in mar copt
06 Masa de branza cu rosii
 
Pentru masa urmatoare am servit rosii cu cateva feluri de branza frumos taiate si asezonate.  Fara paine! Nu credeam ca vom rezista sa mancam fara paine dar ne-am tinut tari.
Dupa masa am iesit la o plimbare, ca prea era fain afara si noi stateam inauntru. A urmat prezentarea lui Mihai Stancu, care este psiholog. El ne-a vorbit si exemplificat cum stau lucrurile privind “Evitarea si combaterea efectelor stresului psiho-emotional”. Apoi am facut un exercitiu de relaxare foarte interesant. Indrumarea pentru acest exercitiu am primit-o cu drag de la Neli Andreica, psiholog si psihoterapeut.08 Despre stres si EFT
Pentru masa urmatoare am incins gratarul si am pregatit frigarui cu carne ???????????????????????????????de pui sau cu ciuperci pentru vegetarieni. 10 Frigaruia cu ciuperci???????????????????????????????Salata de varza rosie cu avocado si ceapa, tot rosie, a fost vedeta. Ah, nu! Mai degraba usturoiul cu ulei de dovleac si lamaie, plus ceva mirodenii pe deasupra, a fost pe locul intai. Mai ales ca a fost pregatit cu ying si yang, fapt ce si-a pus amprenta si asupra gustului.  Chiar daca pare incredibil acest fapt, noi, cei din tabara am testat si putem confirma.
Dupa asa o masa copioasa am iesit iar la plimbare, mai ales ca urma prezentarea despre respiratie si unde putea fi mai elocventa, decat in aer liber? Aceasta a fost sustinuta de Crist10 Plimbarea de seara si despre respiratieian Badina, practicant de arte martiale. E greu de explicat in cuvinte sentimentul pe care il ai atunci cand exersezi o tehnica anume de respiratie intr-un aer atat de curat, la munte, in puterea noptii.
A doua zi de dimineata ne-am trezit devreme ca sa prindem rasaritul soarelui in timpul exercitiilor de dimineta. Tot sub indrumarea lui Cristian, cu o incalzire usoara si cateva exercitii, unele de stretching, altele  preluate din Qiqong, ne-am energizat la -5 grade Celsius.10 Prima tura de ex dimineata
Muntii scaldati de razele soarelui la rasarit, cu crestele aurii, ne-au oferit o imagine pe care o vom purta mult timp de acum inainte in minte si in suflet.???????????????????????????????
 
 
 
Inainte de prima masa din zi, o masa de fructe, am baut multa apa. ???????????????????????????????Ne-am incalzit cu un ceai si apoi am preparat micul dejun.11 Cooperare la micul dejun Rasfat total! Oua fierte de prepelita, ridichi, ???????????????????????????????unt ghee, miere si, in sfarsit, paine din faina de secara coapta pe vatra. ???????????????????????????????Painea nu am pregatit-o noi dar ???????????????????????????????deja ii duceam dorul!
 
Un moment foarte interesant al taberei a fost sustinut de Neli Andreica, de data aceasta in calitate de maestru Reiki. Tema a fost: “Reiki – o cale spre echilibrare naturala”. 13 Impresii dupa sedinta de ReikiAm practicat alaturi de maestra noastra si am experimentat senzatii interesante.
Apoi,Tina Irimies, medic specialist la Cluj ne-a vorbit despre componenta sangelui 14 Tinasi ne-a exemplificat folosind imagini obtinute in timp real cu ajutorul unui microscop specializat, chiar din picaturi recoltate pe loc.
Pentru ultima masa din tabara am muncit cu totii la pre???????????????????????????????parare. Meniul  (cred ca deja te-am exasperat cu atatea bucate) a constat in doua feluri de pateu de legume, unul strict vegetarian si altul cu creier de porc. Pateul s-a odihnit pe un pat de dovlecei ???????????????????????????????trasi la tigaie sau in barcute facute din ceapa rosie sau ardei.???????????????????????????????
Dupa aceasta masa ne-am strans bagajele si inainte de a pleca fiecare spre casa am mai facut o plimbare. Am impartasit ganduri si impresii despre weekend-ul petrecut impreuna si ne-am incarcat cu multa energie capatata din imbratisarile de despartire. Momentele acestea, ca si multe altele petrecute in tabara au fost atat de unice si de speciale incat ne vom aduce aminte de ele cu multa bucurie.
A fost minunat si irepetabil! Spun asta pentru ca valoarea unui astfel de eveniment consta in unicitatea acestuia obtinuta prin implicarea tuturor participantilor. Ne dorim sa mai organizam tabere cu diverse teme legate de preocuparile si de 04 Tina si Laurentiupasiunile noastre, dar in egala masura si ale celor care doresc sa ne insoteasca.  Tu ce zici? Vrei sa vii alaturi de noi? Te asteptam cu sugestii si idei pentru evenimentele viitoare!
???????????????????????????????PS: Urmatoarele evenimente pe care le vom organiza vor fi seri de bunastare holistica in Bucuresti. In articolul urmator iti voi da detalii despre prima intalnire de genul acesta. Deoacamdata iti spun ca va avea loc pe data de 16 noiembrie. Te astept cu drag intr-o calatorie spre starea de bine a corpului, mintii si sufletului, pentru ca aceasta va fi tema pe care o vom dezbate!. Pe curand!