Prima Seara de Bunastare Holistica la Bucuresti: Calatoria spre starea de bine

Asa cum povesteam in ultimul meu articol, cel legat de weekendul petrecut la Busteni, continuam organizarea unor evenimente, de data aceasta sub forma unor seri de bunastare holistica la care te invit sa participi alaturi de noi.
“Oare cum ar trebui sa functioneze armonios triada trup-minte-suflet, in cazul tau si al fiecaruia dintre noi ?Holistic-Approach
  • Sufletul ar fi cel care indica scopul superior, misiunea personala si calea de urmat spre o existenta traita in acord cu identitatea noastra fundamentala.
  • Mintea, slujitorul credincios si uneori prea zelos, ne-ar ajuta sa gasim informatiile si modalitatile de actiune cele mai potrivite, sa ne echilibram emotiile si sa ne corijam traseul in functie de raspunsurile venite din exterior, pentru a atinge reusita.
  • Trupul este instrumentul, performant sau mai subred, care manifesta intentia sufletului si, in planul material, solutiile imaginate de minte.
Terapiile complementare,  consilierea psihologica sau spirituala, nutritia sanatoasa si dezvoltarea personala legata de o mai buna relationare cu oamenii si obiectele ce ne inconjoara pot reprezenta o cale aparte, o abordare specifica pentru una dintre cele trei componente. Vestea buna este ca de oricare fir vei apuca ghemul bunastarii tale holistice, acesta te va conduce spre vindecarea si intarirea intregului fiintei tale.”
Autor:  Mihai Stancu, psiholog,  fondator www.bunastareholistica.ro
Prima Seara de Bunastare Holistica la Bucuresti are ca tema;
Calatoria spre starea de bine
si va avea loc

sambata, 16 noiembrie,
orele 17:00-21:00,
la Centrul “Chemarea Sufletului”
din str. Pictor Stefan Luchian nr.13
.
Serile de Bunastare Holistica sunt menite sa ofere sansa de a impartasi impreuna informatii si, mai ales, cunostinte si experiente despre modalitatile prin care triada corp-minte-suflet poate beneficia de echilibru, armonie si vindecare. Structura obisnuita a serilor va consta in trei prelegeri distincte insa unite de o tema comuna, prin care vor fi abordate cele trei componente esentiale ale fiintei umane. Vor exista rastimpuri pentru intrebari si raspunsuri, pauze pentru a servi ceva impreuna si timp pentru a ne cunoaste mai bine.
Prima Seara de Bunastare Holistica are drept tema calatoria fiintei umane spre starea de bine iar prelegerile vor fi urmatoarele:
-          Trup: Relatia dintre starea de bine si combinarea corecta a alimentelor – Cristina Badina, fondator bucatemagice.ro
 -          Minte: Ce se intampla in cabinetul psihoterapeutului – Cornelia Andreica, psihoterapeut
 -          Suflet: Calatoria samanica a sinelui – Monica Mocanu, terapeut
 Iata cateva indicii despre ce veti experimenta cu ocazia Primei Seri de Bunastare Holistica:
 Trup: Relatia dintre starea de bine si combinarea corecta a alimentelor
“Pentru a obtine starea de bine a trupului tau este esential sa respecti cateva reguli in ceea priveste alimentatia. Pentru ca de foarte multe ori am auzit vorbindu-se despre aceasta sintagma: “combinarea corecta a alimentelor”, dar foarte rar am primit si explicatii in acest sens am hotarat sa abordam acest subiect.
Daca vrei sa afli cat de important este pentru sistemul tau digestiv, dar si pentru sanatatea intregului tau corp, sa respecti regulile de combinare corecta a alimentelor te invitam sa participi alaturi de noi, sambata seara.
Nu putem avea o digestie optima daca nu respectam aceste reguli, iar nedigerarea completa a alimentelor poate fi cauza multor boli cronice. Aici nu este vorba doar de boli ale sistemului digestiv, ci spectrul este mult mai larg.
Daca tu vei intelege si vei respecta aceste reguli de acum inainte iti vei imbunatati starea de sanatate in general.
Eu iti  voi povesti experienta mea, felul in care mi-a influentat viata in bine schimbarea modului de a ma hrani, indata ce am aplicat o buna parte din aceste reguli.
In plus iti voi impartasi si alte cateva tehnici  concrete de imbunatatire a digestiei si a starii de bine in general”.
 Cristina Badina, fondator www.bucatemagice.ro
 Minte: Ce se intampla in cabinetul psihoterapeutului
“Mintea: agenda noastra de zi cu zi,  mereu actualizand, accesand , prelucrand informatii in slujba noastra care uita sa mai apeleze si la celelalte instante. Cine a mai vazut ca o agenda sa iti dicteze viata? Sa iti blocheze bucuria de a trai? Ea are un rol bine stabilit dar nu este singurul nostru instrument. O agenda este in afara noastra- poti s-o inchizi si sa-ti vezi de viata, nu e nevoie sa faci toti pasii coordonati minut cu minut de o agenda. Mentalizam tot, informam tot si uitam sa traim. Uitam de noi insine.
Te
invit sa descoperim impreuna unele instrumente de explorare ale fiintei interioare.
Sa facem cunostinta cu ceea ce suntem: corp, minte, suflet.
Legatura dintre minte si comportament.
Modalitati de armonizare a mintii cu intregul.
Limbajul mintii: constient si inconstient, exprimare prin cuvant.
Vom efectua impreuna, la fel ca in cabinetul psihoterapeutului, un exercitiu demonstrativ legat de pierderile din viata noastra si depasirea lor.”
 Cornelia Andreica, psihoterapeut
Suflet: Calatoria samanica a sinelui
Calatoria samanica este una dintre cele mai profunde metode vizionare de a obtine cunostinte ascunse si intelepciune. Este arta de a folosi ritmul si intentia pentru  a intra intr-o stare modificata de constiinta, în scopul de a te conecta cu dimensiunea spirituala a realitatii.
Calatoriile samanice te ajuta sa intri in legatura cu ceea ce esti. In aceste calatorii intilnesti fiinte de lumina care iti deschid calea si te inspira. Ele te conecteaza cu locuri si maestrii vindecatori din trecut, cu lumea de jos si animalul de putere. Sunt calea catre visarea constienta a lumii, te vor ajuta sa intri în legatura cu natura ta interioara, cu aspecte ale sufletului tau.
Vom efectua impreuna o calatorie samanica printr-o meditatie ghidata.
Monica Mocanu, terapeut
Evenimentul se va incheia cu niste exercitii de respiratie si energizare, coordonate de Cristian Badina, practicant arte martiale. Va exista un mic stand cu remedii florale Bach si dispozitive orgonice pentru interesati. In pauze, o mica gustare va fi oferita cu drag de Ruxandra Sandulescu (http://lacucinadellaprincipessa.blogspot.ro).
Investitie: 50 lei/participant.
Deoarece capacitatea salii este limitata te rugam sa confirmi participarea ta in timp util la:
contact@bunastareholistica.ro
Te asteptam cu drag !
Neli Andreica, Monica Mocanu, Mihai Stancu, Cristina si Cristian Badina
PS: Sugestiile tale ne vor ajuta sa creionam programul si cadenta urmatoarelor Seri de Bunastare Holistica in Bucuresti, prin urmare contam pe sprijinul si prezenta ta interactiva.
Eveniment promovat de www.bucatemagice.ro si www.BunastareHolistica.ro & colaboratorii